Aarden, hoe doe je dat?

15 maart 2017
Wat is aarden?

Aarden is contact maken met de aarde om aardse energie op te nemen. Je verbindt je dus met de aarde, zodat aardse energie door je lichaam kan worden opgenomen. Niet iedereen kan aardse energie voelen. Daarentegen kunnen we de energie van de zon waarschijnlijk allemaal voelen. Hoe fijn is het om in het voorjaar de eerste zonnestralen op je huid te voelen. Je voelt je na een uurtje in de zon weer opgeladen, heerlijk verwarmd en je hebt weer genoeg energie voor de rest van de dag. Net zoals je de energie van de zon nodig hebt, heb je ook de energie van de aarde nodig. Misschien merk je die aardse energie niet op, heb je er nooit aandacht aanbesteedt of bewust over nagedacht. Het kan echter het verschil maken van je goed voelen of niet lekker in je vel zitten. Van een bruisende energie hebben of al uitgepunt zijn rond het middaguur. Van goed slapen tot ’s nachts wakker liggen.

Je kunt de energie van de aarde niet zien, maar wel voelen. Er zijn mensen die een sensatie ervaren als ze buiten gaan wandelen met blote voeten over het strand of in het gras. Ze voelen warmte of tintelingen door in contact te komen met de aarde. De aardse energie heb je nodig, net zoals de energie van de zon, om gezond te blijven, je immuunsysteem te verhogen en stress en spanning te voorkomen. Een goede aarding zorgt er tegelijkertijd ook voor dat je je kunt ontdoen van negatieve emoties en spanningen in je lichaam. Aarden zorgt voor rust en een vertrouwd en veilig gevoel. Het draagt ertoe bij dat je meer in het hier en nu leeft.

Hoe doe je dat?

Er zijn vele manieren om te aarden. Ik geef je 5 eenvoudige, fysieke manieren die je kunt toepassen om meer geaard te zijn.

1) Een goede houding
Zorg dat als je staat je voeten recht onder je heupen staan, je knieen lichtjes gebogen, je bekken naar voren gekanteld, je hoofd rechtop en je schouders en armen mag je laten hangen. Sta zoveel mogelijk op twee benen. Let eens op hoe jij staat? Deze basishouding kun je op zoveel mogelijk plaatsen aannemen, bijvoorbeeld tijdens het koken, tandenpoetsen, het wachten op de trein etc.

2) Wandelen in de natuur
Een wandeling door het bos helpt je te aarden. Maar ook langs het strand wandelen kan helpen. Let eens op tijdens een wandeling hoe je je voeten neer zet. Druk ze stevig de aarde in of zet ze goed neer in het zand.

“Gronden oftewel aarden is een manier
om af te rekenen met stress”

3) Loop op blote voeten
Loop thuis zo veel mogelijk op blote voeten. En in de zomer kun je natuurlijk ook op blote voeten in de tuin lopen. Een wandeling op blote voeten werkt natuurlijk ook aardend. Breng eens een bezoek aan een blote voetenbad of loop met blote voeten langs het strand en merk op wat deze wandeling voor je voeten en je lichaam doet.

4) Een warm voetenbad met zeezout.
Neem bijvoorbeeld eens als je op de bank zit een voetenbad met daarin wat zeezout. Het zeezout heeft een verzorgende en reinigende werking. Het lichaam ontspant en ontdoet zich op deze manier van gifstoffen. Een warm voetenbad is heerlijk voor je lichaam en je geest.

5) Een massage van de voeten
Neem wat neutrale olie in je handen en masseer hiermee je voeten. Door je voeten te masseren, richt je je aandacht ook op je voeten en ga je je voeten voelen. Je lichaamsbewustzijn van je voeten neemt toe. Ook zorgt een massage voor een betere doorbloeding in je voeten.

Elke massage sluit ik af met jouw voeten vast te houden om je zo te aarden. Wil je meer weten over hoe jij jezelf kunt aarden. In de  workshop Reis door de chakra’s gaan we er dieper op in en krijg je praktische oefeningen om te aarden.

Voor meer informatie over mijn energetische massages en life-workshops, kijk op www.senzatime.nl.

Of maak een afspraak. Dit kan via info@senzatime.nl of bellen met 06-41737500.

 

Open chat
WhatsApp gesprek starten?