Ben jij in balans?

25 februari 2019

Wat is in balans zijn eigenlijk?

Als je in balans bent, voel je je gezond, fit, energiek en vitaal. Je hebt veel energie en levenskracht. Je beweegt makkelijk mee met de stroom van het leven. Echter de balans in je leven kan ook verstoord zijn, omdat je alle ballen in de lucht moet houden. Je moet je werk, je gezin, je sociaal leven etc. zien te regelen en soms loopt het allemaal niet zo lekker in een of meerdere van deze gebieden in je leven.
Zo kun je de balans kwijtraken door spanningen in je relatie, een baan die niet langer bij je past, de promotie die je misloopt op je werk, familiebanden die je beknellen etc. Kortom spanningen en stress zijn belangrijke factoren die zorgen dat jij uit balans raakt. Als je te maken hebt met stress, gaat je bloed en energie naar de belangrijkste spieren en je hersenen. Alles in je lichaam komt in staat van paraatheid om snel te kunnen reageren als dat nodig is. Hier is niets mis mee, als je lichaam ook weer tijdig mag en kan ontspannen. Komt er echter geen ontspanning, dan blijft je lichaam in een voortdurende staat van paraatheid staan. Je blijft continu op de overlevingsmodus staan. Een goede doorbloeding van organen en doorstroming van energie door je lichaam blijft dan uit. Je lichaam krijgt niet de kans om te herstellen. Als dit langere tijd aanhoudt, kan dat leiden tot fysieke en mentale klachten. Het is dus belangrijk dat je stressvolle taken, activiteiten en situaties afwisselt met activiteiten waar je van oplaadt en momenten van rust en ontspanning. Plan dit bewust in je agenda, want ook jij hebt me-time nodig. Door deze tijd voor jezelf te nemen, kun je bijtanken en vervolgens er weer “zijn” voor de mensen in je omgeving.
Ook is het van belang dat je zelf opmerkt of je uit balans bent, zodat je er zelf tijdig iets aan kunt doen. Echter vaak blijven we maar door gaan en hebben daardoor ook een gevoel geleefd te worden. We leven dan op de automatische piloot, doen wat anderen van ons verwachten en handelen niet langer naar wat we zelf zo graag diep binnenin willen. Het gevolg is dat je geen harmonie of balans in je leven ervaart.

“BALANCE IS NOT SOMETHING YOU FIND,
IT IS SOMETHING YOU CREATE”

Hoe merk je nu dat je uit balans bent en niet lekker in je vel zit? In eerste instantie doen zich dan de volgende klachten voor:

  • Slecht slapen
  • Oververmoeidheid
  • Snel geïrriteerd
  • Alles negatief bekijken
  • Veel piekeren
  • Het niet meer zien zitten
  • Geen grip meer op je leven
  • Weinig energie om iets te ondernemen
  • Hoofd, rug- en maagklachten

Als je tijdelijk uit balans bent, kan het herstel vaak makkelijk en snel verlopen. Door bewuster te leven, nagaan wat jij nu eigenlijk wilt en daar ook naar handelen, keuzes te maken in je leven etc., kan spanningen en je disbalans doen afnemen.
Daarvoor is goed om tijdig te kiezen voor jezelf, even tijd en afstand te nemen van je dagelijks leven. Om te ontspannen, dichter bij jezelf te komen en te onderzoeken en voelen wat jij zelf graag wilt, zodat jij weer de regie krijgt over je eigen leven.
Dat is niet altijd even makkelijk om dat alleen te doen. Kan je daar wel een steuntje in de rug bij gebruiken? Iemand die jou helpt en begeleidt in jouw proces om weer lekker in je vel te komen, terwijl jij zelf aan de slag gaat op weg naar meer ontspanning, energie en levenskracht in je leven. Neem gerust contact met met op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Of lees de informatie eens over de effectieve Body Mind Release methode op mijn site.

www.sylviacoach.nl
[email protected]
0641737500

WhatsApp gesprek starten?