Chakrahealing; 3 eenvoudige tools om je energiesysteem te verbeteren

5 december 2018
3 Eenvoudige tools om je energiesysteem te verbeteren

In ons lichaam bevinden zich zeven belangrijke energiecentra, ook wel chakra’s genoemd. De chakra’s liggen langs je ruggenwervel. Het eerste chakra, je basischakra ligt helemaal onderaan je stuitje. Wat hoger, onder je navel, ligt je heiligbeenchakra. Vervolgens vind je boven je navel je zonnevlechtchakra en ter hoogte van je hartgebied je hartchakra. Bij de keel ligt je keelchakra en je derde oog chakra ligt tussen je wenkbrauwen. Het bovenste chakra, je kruinchakra bevindt zich boven op je hoofd.

Het doel van chakrahealing is om balans te vinden op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Naarmate de energie beter kan stromen door de chakra’s, des te beter je in balans bent. Je zit beter in je vel, je voelt je fitter en handelt vanuit je eigen ik. Binnen chakrahealing zijn er tal van technieken die je kunt toepassen om je chakra’s energetisch te reinigen en te voorzien van positieve energie. Te denken valt aan een massage, healing, meditatie, visualisatie, yoga, tai chi, edelstenen, kleuren, affirmaties, etherische oliën, thee etc. Hieronder volgen 3 eenvoudige tools of technieken waarmee je zelf je chakra’s in balans kunt brengen.

“Energy flows where intention goes”

Kleuren tijdens een chakrahealing

Alle kleuren hebben een verschillende vibratie of trilling en daardoor een ander effect op ons. Een kleur kan invloed hebben op onze emoties en ons welzijn. Door het gebruik van kleuren kun je je chakra’s in balans brengen. Door een bepaalde kleur toe te passen in je huis of door kleren in een bepaalde kleur te dragen, kun je een chakra beïnvloeden. Doe eens rode sokken aan om je basischakra te versterken of draag eens een blauwe sjaal om aan je keelchakra te werken.

Hieronder volgen de kleuren die corresponderen met elk chakra.

Chakra 1: Rood

Chakra 2: Oranje

Chakra 3: Geel

Chakra 4: Groen (Roze)

Chakra 5: Turkuoise blauw

Chakra 6: Donkerblauw

Chakra 7: Paars

Affirmaties

Een krachtige techniek die gebruikt wordt bij chakrahealing is het gebruik van affirmaties. Affirmaties zijn korte, krachtige positieve zinnen die je regelmatig herhaalt. Je gedachten en woorden zijn krachtig, zet ze daarom in op een positieve en liefdevolle manier. Het helpt om een positieve kijk te krijgen. Je verandert je mindset. Affirmaties zijn zinnen in de tegenwoordige tijd. Je zegt ze in gedachten of hardop met de intentie alsof het al zo is.

Chakra 1: Ik ben gezond en voel me veilig en beschermd.

Chakra 2: Ik geniet en heb plezier in het leven.

Chakra 3: Ik erken mijn talenten en kwaliteiten.

Chakra 4: Ik geef en ontvang liefde.

Chakra 5: Ik kan mijn gedachten en gevoelens makkelijk uiten.

Chakra 6: Ik vertrouw op mijn intuïtie.

Chakra 7: Ik sta in verbinding met het universum.

Essentiële oliën

De essentiële oliën worden vaak gebruikt bij chakrahealing. Elke olie heeft een specifieke werking. Afhankelijk van de klachten en ongemakken kan voor een bepaalde olie gekozen worden. De klachten zijn vaak te herleiden tot een bepaald chakra dat niet goed werkt. Ook zijn er speciaal samengestelde oliën voor een chakra verkrijgbaar. De essentiële oliën kunnen worden toegevoegd aan een massageolie, bad, lotion etc. maar kunnen ook in een diffuser of aromasteen worden gebruikt. Hier vind je enkele oliën per chakra, en die geschikt zijn om het betreffende chakra in balans te brengen.

Chakra 1: frankincense, lavender, sanderwood

Chakra 2: orange, geranium, ginger, jasmin, vetiver

Chakra 3: lemon, peppermint, marjoram, rosemary

Chakra 4: rose, rosemary, bergamot, eucalyptus, jasmin, ylang ylang

Chakra 5: lemongrass, frankincense, cypress, dill, eucalyptus

Chakra 6: clary sage, elemi, lavender, eucalyptus

Chakra 7: frankincense, rose, patchouli, palo santo, lavender

Door bijvoorbeeld een tijdje met een of meerdere tools aan een chakra te werken, kun je dit chakra versterken. Je geeft op deze manier positieve aandacht aan een gebied in je lichaam waar de energie mag gaan stromen. Immers wat je bewust aandacht geeft groeit! Ga er een tijd bewust mee om en noteer eventueel, de kleine veranderingen in je lichaam, op mentaal en emotioneel gebied die je opmerkt. Veel succes!

Wil je weten welk chakra jouw aandacht verdient, maak eens een afspraak voor een chakrahealing en/of reading. Ik stem me op je af en lees en voel de energie van jouw 7 chakra’s. Het lezen van je energiesysteem laat informatie zien, over wie jij in wezen bent. De reading kan een verheldering en/of bevestiging zijn omtrent je eigen patronen en gedrag. Je herkent waar je vastloopt. Door je hiervan bewust te worden en de focus te richten op een energiecentrum dat je aandacht verdient, komt er beweging in je energiestroom en ervaar je meer balans.

Ben jij toe aan een volgende stap, maak eens een afspraak voor een chakra reading en/of healing.

[email protected]
www.senzatime.nl
06-41737500

WhatsApp gesprek starten?