De kracht van een zachte massage

15 april 2017
De kracht van een zachte massage

Een energetische massagebehandeling is een zachte massagevorm. Tijdens de behandeling worden voornamelijk lange strijkbewegingen gemaakt. Er wordt met de handen en de vingertoppen op een zachte manier gemasseerd. Ook worden de handen regelmatig op het lichaam gelegd. Dit gebeurt op de energiecentra of chakra’s van het lichaam. In deze energiecentra wordt energie verzameld en opgeslagen. Vanuit deze centra wordt de energie gebruikt om op een later tijdstip te gebruiken in andere lichaamsdelen. De energie wordt vervoerd door de meridianen of de energiebanen. Lees meer over de werking van energiecentra in mijn blog Wat iedereen zou moeten weten over chakra’s.

Over de energiebanen vinden veelal de lange strijkbewegingen plaats. Op de chakra’s worden de handen gelegd. Met aandacht en ademhalingstechnieken wordt geprobeerd de energiestroom in beweging te brengen. In de ideale situatie stroomt er energie door je hele lichaam en door alle energiecentra. Je lichaam en je geest zijn dan in evenwicht. Je zit lekker in je vel en je voelt je in balans.

Een diepgaande werking van een zachte massage

Dat deze zachte massagevorm een diepgaande werking heeft, wordt inmiddels ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Zo is gebleken dat een lichte massage even goed voordelen kan hebben, vergeleken met een stevige, meer op spieren gerichte massage. Bij onderzoek kwam onder meer naar voren dat massages met voornamelijk lichtere en zachtere aanrakingen, een hoger gevoel van veiligheid en verbondenheid wordt ervaren. Als je je veilig en vertrouwd voelt, komt je lichaam sneller tot rust, kan je makkelijker loslaten en kan je belanden in een hele diepe ontspanning. Blokkades kunnen zo makkelijker verdwijnen en het herstel wordt in gang gezet.

“Your body’s ability to heal is greater than anyone has permitted you to believe”

Mijn cliënten ervaren tijdens een energetische massage een diepe rust, gaan makkelijker uit hun hoofd en naar hun gevoel en komen dichter bij zichzelf.  Stress en spanningen nemen af. En de positieve effecten op fysiek en mentaal gebied houden een lange tijd aan.

De 7 belangrijkste punten die een energetische zachte massage krachtig en heilzaam maken zijn:

✔ De massagevorm is zacht van aard.
✔ De massagevorm zorgt voor diepe rust en ontspanning.
✔ Er wordt contact gemaakt met je energiecentra.
✔ Er ontstaat een verbinding tussen je denken en je voelen.
✔ Er kan een ontlading van emoties plaatsvinden.
✔ Je komt in contact met je lichaam en je gevoel.
✔ Je zelf genezend vermogen wordt geactiveerd.

Kortom deze zachte massage zorgt voor een ontlading van stress en een diepe ontspanning. Je lichaam krijgt de rust en de tijd die het nodig heeft om het zelf genezend vermogen te activeren. Een energetische massagebehandeling is geschikt voor iedereen, voor jong en oud. En deze massage is ook zeker aan te raden voor HSP´s, Highly Sensitive People.

Voor meer informatie over diverse soorten massages, kijk op sylviacoach.nl/massages.
Of maak een afspraak. Dit kan via [email protected] of bellen met 06-41737500.

 

WhatsApp gesprek starten?