Wat maakt jou gelukkig?

15 oktober 2017

Eigenlijk zijn we allemaal op zoek naar geluk. Alleen betekent geluk voor iedereen wat anders. Zo is de een op zoek naar de ideale baan die geluk zal brengen en hoopt de ander het geluk te vinden als de ideale partner zijn pad kruist. Of misschien ben je wel op zoek naar dat ene droomhuis. Die zoektocht kost vaak veel tijd en energie. We kunnen echter niet wachten totdat het doel bereikt is. En als we denken het geluk gevonden te hebben, blijkt dat die baan toch niet zo fantastisch en afwisselend is of blijkt dat die nieuwe partner geen gevoel voor humor heeft. Als het geluk moeilijk te vinden is of tegenvalt, leggen we gefrustreerd ons erbij neer. Of als we het geluk gevonden hebben en het geluksgevoel weer snel wegebt, starten we al de volgende zoektocht naar nieuw geluk.

We zijn steeds op zoek naar meer, beter, groter en sneller. Op die manier denken we ons geluk te vinden, in die baan, partner of wat dan ook. Al deze doelen zijn echter geen middelen om gelukkig te worden. Deze doelen liggen buiten onszelf en in de toekomst. En bij geluk gaat het juist om een tevreden, blij en dankbaar gevoel op dit moment over jezelf en je leven.

“Happiness is not a destination
it’s a way of life”

Maar hoe vind je dit geluk in je zelf? Je kunt starten door naar je zelf te kijken en te accepteren wat er is op dit moment. Door geluk te ervaren in je huidige baan, met je huidige partner en vooral ook met jezelf. Waar ben je dankbaar voor? Wat maakt jou blij? Wat geeft jou een tevreden of gelukzalig gevoel? Zoek het in de kleine dagelijkse dingen, elke dag opnieuw.

Tuurlijk heb je ook je verlangens en je dromen. Zie ze als een goede wegwijzer. De kant waar je hart je heen stuurt. Iedereen heeft zijn eigen uniek levenspad. Ga op weg om je droom en je hartverlangens te vervullen, zoek die nieuwe baan, die partner of dat droomhuis. Pas zo nodig onderweg je doelen aan of neem een eerdere afslag naar een onverwachte andere baan of partner die op je pad komt, als dat beter voelt. Maar vergeet vooral niet te genieten tijdens de reis. Maak die reis bewust en sta stil bij de momenten van vreugde, die je onderweg ervaart. Dat zijn van die geluksmomenten!

Wil jij jouw geluk in jezelf vinden? Jouw dromen en verlangens helder krijgen? En kan je daarbij wat hulp en inspiratie gebruiken?
Durf jij voor jezelf te kiezen? Kom naar de Happy Soul Day op vrijdag 10 november!  

Je kunt mij natuurlijk ook persoonlijk mailen of bellen.
Dit kan via [email protected] of 06-41737500.

Sylvia van den Boorn
Massage- en Chakratherapeut

Bron: Gelukkig zijn moet je durven – Rosalinda Weel

 

WhatsApp gesprek starten?