Healing, wat is dat nu eigenlijk?

15 november 2017
Wat is healing?

Een healing betekent letterlijk “heling” of “heel worden”. Dit helen doe jij zelf. Vaak doe je dit al onbewust in tal van situaties. Bijvoorbeeld door een hand op je knie te leggen als je deze ergens aan stoot en je je pijn hebt gedaan. Of bijvoorbeeld door je hand op je buik te leggen, omdat je last hebt van buikpijn vanwege spanningen voor bijvoorbeeld een examen dat je moet afleggen. De energie gaat dan als vanzelf naar de plek waar deze nodig is. Je hand verzacht als het ware de fysieke of emotionele pijn en probeert deze te helen. Dit kan ook gebeuren als jij niet zelf, maar een ander een hand op jouw lichaam legt. Hoe vaak heeft je moeder niet een hand op de zere plek gelegd, toen je als gevallen was? Simpel gezegd is healing het overbrengen van kosmische of universele energie.

Hoe werkt healing?

Een healing werkt op je energieveld, je chakra’s en de blokkades die zich er bevinden. Tijdens een healing plaats ik mijn handen op jouw lichaam. Via mijn handen laat ik universele energie jouw lichaam instromen. Ook dan zoekt de energie zijn eigen weg, gaat naar de plek waar die nodig is. Het zelf genezend lichaam wordt uitgenodigd om te herstellen. Het doel van een healing is namelijk om jouw zelf genezend vermogen te activeren. Hoe meer jij je veilig voelt en dit proces toelaat, hoe eerder blokkades worden opgemerkt en geheeld. Jij bent diegene die zichzelf bewust of onbewust heelt. Dit kan omdat een healing zorgt voor een diepe innerlijke rust en ontspanning. Je kunt de werking van de energie voelen als warmte, koude, trillingen, moeheid, zwaarte, geeuwen, borrelen van de darmen, ontspanning of een loom gevoel. Het kan ook zijn dat je niets voelt. Dit heeft geen effect op de behandeling.

Blokkades

De kanalen waardoor de universele energie van nature door het lichaam gaat, zijn bij veel mensen geheel of gedeeltelijk geblokkeerd geraakt. De levensenergie kan door deze blokkades niet of nauwelijks stromen, wat pijn en ongemak kan veroorzaken. De blokkades kunnen lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel van aard zijn. Ze kunnen tal van oorzaken hebben. Veel blokkades maken we zelf aan. Zo kunnen ze ontstaan zijn door onverwerkte emoties, negatieve ervaringen, niet verwerkte gebeurtenissen, vastgeroeste patronen, negatieve denkbeelden en overtuigingen, aanhoudende stress etc. Deze blokkades zijn vaak een opeenstapeling van negatieve energie. De energie kan dan niet meer goed door je lichaam stromen. Vaak onderdrukken we de ervaringen die ons zijn overkomen voor een langere tijd. Dat zorgt ervoor dat de blokkades gaan vastzitten. Het lichaam geeft signalen af dat er iets niet goed is, je bent uit balans. Door je bewust te worden van deze signalen en de blokkades te erkennen, kun je ze uiteindelijk gaan loslaten. Een healing kan je hierbij helpen en je weer in balans brengen.

“The soul always knows what to do to heal itself,
the challenge is to silence the mind”

Voor wie is healing geschikt?

Een healing is voor iedereen geschikt. Healing kan ondersteunend werken bij een herstelproces op het gebied van fysieke of mentale klachten. Ook kan healing een ondersteuning zijn in jouw bewustwordingsproces en persoonlijke groei. De volgende situaties zijn enkele voorbeelden waar een healing een positieve bijdrage kan leveren.

  • Je hebt behoefte aan meer energie
  • Je zit niet lekker in je vel
  • Je hebt fysieke pijnklachten
  • Je bent emotioneel (over)belast
  • Je hebt last van oververmoeidheid, spanningen of stress
  • Je bent herstellende van een burn-out
  • Je wil meer in contact komen met je gevoel en jezelf
  • Je bent hoog sensitief (hsp)
  • Je wil meer rust in je hoofd en in je lijf
  • Je wil meer in je eigen kracht staan
Tot slot

Een healing heeft geen ongunstige bijwerkingen en kan een aanvulling zijn voor je lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel welzijn. Het is echter geen vervanging van (natuur)geneeskundige behandelingen of medicijnen. Het is vaak wel een goede aanvulling. Ik adviseer daarom altijd een arts te raadplegen.

Herken jij je in een van bovengenoemde situaties en wil je daar nu eindelijk verandering in? Neem dan contact me op! Ik kan je helpen in je proces van bewustwording en heling. Maak nu een afspraak voor een healing in november of december 2017 en ontvang 10% korting.

Voor meer informatie over diverse soorten massages en behandelingen, kijk bij massages op mijn site.
Of maak meteen een afspraak! Dit kan via [email protected] of bellen met 06-41737500.

Sylvia van den Boorn
Massage- en Chakratherapeut

 

WhatsApp gesprek starten?