Het belang van goed werkende chakra’s

15 augustus 2017

Het chakra-syteem

Het woord chakra komt uit het Sanskriet en betekent wiel. Een chakra wordt vaak beschreven als een energiecentrum of een draaiende kolk van energie die door het lichaam gaat. De werking van elk chakra is specifiek en een belangrijk onderdeel van het hele systeem. De chakra’s staan in verbinding met elkaar. Als een chakra een storing heeft of geblokkeerd is, heeft de invloed op de energie van de overige chakra’s. Een blokkade een in van de chakra’s heeft dus gevolgen voor het hele chakrasysteem. Een langdurige blokkade een of meerdere van de chakra’s beïnvloedt vervolgens ook de lichamelijke functies, zoals organen of klieren, van ons lichaam die verbonden zijn met het desbetreffende chakra.

Chakra’s en het lichaam

Chakra’s staan niet alleen in verbinding met elkaar, maar zijn ook gekoppeld aan delen van het lichaam. Zo is er vaak een verband te achterhalen tussen bepaalde lichamelijke klachten en een blokkade in een chakra. Zo kan een blokkade in het eerste chakra zich uiteindelijk uiten in fysieke klachten als koude handen en voeten, obstipatie, pijn in de onderrug etc.

Daarnaast kunnen chakra’s ook gekoppeld worden aan ons bewustzijnsniveaus, onze gedachten en emoties, onze overtuigingen en patronen. Bepaalde gedachten en overtuigingen kunnen verband houden met een blokkade. Door deze gedachten, overtuigingen, emoties te achterhalen en te resetten, kan de blokkade worden opgeheven, met als gevolg dat de energie weer kan stromen en je weer in balans komt. Als we het eerste chakra weer als voorbeeld nemen, kan een blokkade samenhangen met bijvoorbeeld moeite met in het hier en nu te leven, niet goed met beide benen op de grond staan, een gevoel van onveiligheid ervaren etc. Een goed werkend chakra systeem vermindert lichamelijke en mentale klachten.

De bewustzijnsniveaus van de 7 hoofdchakra’s.

7 Kruin chakra – I am Divine

6 Derde oog chakra – I am Connected

5 Keelchakra – I am Expressive

4 Hartchakra – I am Loved

3 Zonnevlechtchakra – I am Stronge

2 Heiligbeenchakra – I am Joy

1 Wortelchakra – I am Rooted

Werken aan je chakra’s

Je kan zelf invloed uitoefenen op je chakra’s. Dit kan op allerlei manieren. Door het gebruik van kleuren, edelstenen, visualisaties, affirmaties, yoga, massage, diverse soorten oefeningen etc. Vaak kun je zelf heel goed inschatten welk chakra niet goed stroomt en/of geblokkeerd is. Je kunt dan een keuze maken uit tal van mogelijkheden om het chakra weer in balans te brengen. Kies vooral een methode die bij jou past, die goed voor je voelt en ook voor een langere tijd kunt integreren in je dagelijkse activiteiten. De een werkt bijvoorbeeld liever met affirmaties of een chakrameditatie, terwijl de ander de voorkeur geeft aan fysieke of energetische oefeningen.

Wil je ook meer inzicht in hoe de chakra’s werken? Wil je energie leren voelen? Wil jij bewust jouw chakra’s inzetten en meer rust en balans in je leven ervaren? Ik start regelmatig de 7-delige workshop Reis door de Chakra’s. In 7 avonden staat telkens een hoofdchakra centraal. Door zelfonderzoek ervaar je welk chakra wellicht niet helemaal in balans is. Ik bied je een diversiteit van tools, oefeningen, opdrachten en meditaties aan tijdens deze workshop met als doel je chakra’s te versterken en de balans in het chakra-systeem te herstellen. De praktische aard van de oefeningen, zorgen ervoor dat je ze ook thuis in je dagelijkse leven kunt toepassen.

Interesse? Neem dan gerust vrijblijvend contact met me op.
Dit kan via [email protected] of 06-41737500.

 

WhatsApp gesprek starten?