Uit de praktijk: als jezelf zijn niet mogelijk is!

5 februari 2019

Uit de praktijk: Ik kan niet langer mezelf  zijn!

Onlangs kwam een cliënt in mijn praktijk voor een chakra reading en healing. Deze cliënt was al een tijdje zoekende en had het gevoel dat zij niet langer zich zelf was en ondervond daar veel stress van omdat zij niet wist hoe zij hier mee kon om gaan. Een dergelijke sessie was nieuw voor haar en ze was een beetje sceptisch.

Als je niet jezelf durft te zijn verschuil je je achter een masker en laat je, je ware ik niet zien. Je ontwikkelt je niet in de richting die je graag zou in slaan. Je laat je leven voor een deel door anderen bepalen. Dit kunnen mensen uit je gezin, familie, werkkring, vriendengroep etc. zijn. Je creëert daardoor eigenlijk een leven dat niet helemaal bij je past. Dat kan leiden tot bijvoorbeeld frustraties, emoties die in je lichaam komen vast te zitten, niet lekker in je vel zitten, stress en andere lichamelijke klachten.

Voor dat ik aan de reading begin, stem ik mij op de cliënt af en probeer de cliënt te aarden door achter haar te gaan staan. Op het moment dat ik dit doe merk ik een stuwende beweging van de energie. Deze wil niet omlaag stromen en nog geen tel later schiet er een flinke brok in mijn keel en ik  beland in een hoestbui. Ik kan niet anders dan een slok water gaan drinken, terwijl de cliënt me verschrikt aankijkt.  Dit gebeurt niet zomaar. Waarschijnlijk zit er iets opgekropt wat heel graag naar buiten wil komen. Ik laat het voor wat het is en zeg dat het later tijdens de sessie waarschijnlijk wel duidelijk zal worden.

Ik start met de reading van de chakra’s, die ik één voor één af ga. Ik begin bij het basischakra en eindig met het kruinchakra. Ik voel, ervaar en krijg woorden binnen die ik aan de cliënt terug geef. De blokkades bij deze cliënt zitten bij het hart- en keelchakra.

“People pleasing hides the real you.
“Be yourself and be proud of it.”

Als ik bij het hartchakra ben en opmerk dat de cliënt moeite heeft met het leggen van contacten en in het bijzonder met relaties, zie ik dat mijn woorden iets bij haar raken. De cliënt wordt emotioneel en vertelt vervolgens dat dit in het verleden nooit het geval was. Dat zij veel vrienden en vriendinnen had, maar dat dit de laatste tijd anders is. Dat zij met name veel vrienden en vriendinnen heeft verloren, omdat zij sinds een tijd met mindfulness en spiritualiteit bezig is en daar weinig begrip voor is haar vriendengroep. Ging het contacten leggen en onderhouden eerst vanzelf, maakt het haar nu onzeker en verdrietig. Deze onzekerheid maakt het vervolgens weer moeilijk om nieuwe contacten te leggen.

Als ik vervolgens mijn focus naar het keelgebied verplaats, merk ik dat mijn keel opnieuw opspeelt. Mijn keel voelt opgezet, vol en ietwat pijnlijk aan. Ik geef aan dat er iets spontaan naar buiten wil en dat niet langer binnen gehouden kan worden, maar wel nog gebeurt.

Mijn cliënt vertelt dat zij al een paar weken, vooral ’s nachts last heeft van een pijnlijke keel. Zij herkent verder wat ik zeg en vult het aan. Ik kan nauwelijks met mijn vriendinnen praten over deze dingen omdat ik mij niet gehoord voel. Terwijl ik voorheen altijd mijn mening klaar had en hier voor uit kwam in een gesprek, durf ik nu vaak niets te zeggen met betrekking tot mijn spiritualiteit die zich verder ontwikkelt. Stak ik vroeger mijn mening niet onder stoelen of banken, nu houdt ik me in. Ik voel me niet begrepen, anders en alleen. Ik doe of zeg alleen wat anderen van me verwachten en gewend zijn.

Ik ben veranderd en het lijkt wel of ik moet kiezen. Kiezen tussen me gedragen en aanpassen zoals in mijn vriendinnenkring bekend is en van me verwacht wordt zodat ik nog aansluiting vindt. Of mijn eigen weg gaan en gewoon mezelf zijn. Ik wil zo graag me zelf zijn. Maar ik ben bang dat dat zal betekenen dat ik sommige vriendinnen kwijtraak en zal moeten loslaten. Dat maakt het moeilijk.

Jezelf zijn en jouw interesses en jouw waarden laten zien, zorgt ervoor dat je mensen aantrekt die bij je passen en die wel in jou geïnteresseerd zijn. Doe je daarom niet langer anders voor, want omgaan met mensen waar jij je continue bij moet aanpassen, daar ervaar je alleen maar spanning van.

Accepteer ook wie je bent, met al je positieve en minder positieve kanten. Doe wat goed voelt voor jou. Je kunt toch niet iedereen te vriend hebben en houden, dus kun je maar beter jezelf zijn.

Je anders voordoen en je aanpassen is erg vermoeiend en kost ontzettend veel energie. Er is continue een verschil in wie je denkt te moeten zijn en wie je werkelijk bent. Het levert je spanning en stress op. Wees je gewoon wie je bent en probeer dat in zo veel mogelijk situaties te doen. Uiteindelijk zal je meer energie overhouden en je fitter voelen.

Door hier over door te praten en de situatie te benoemen ontvangt de cliënt inzichten en wordt haar bewustzijn vergroot. Ze ervaart wat deze situatie met haar doet. Ik laat haar opnieuw met de aandacht naar de gevoelig plek gaan. Een emotie die voelbaar is en vast zit in het lichaam, wil losgemaakt worden.  Als vervolgens door de cliënt een verandering van de energie voelbaar is in het blokkerende gebied, vindt er een ‘shift’ plaats.

Deze heling werkt ook nog door na de sessie. Zo vertelde zij mij een paar weken later, dat zij die avond merkte dat er een soort opening in haar keel was ontstaan. Ze had niet langer het gevoel dat haar keel helemaal dicht zat en voelde dat het ademen makkelijker ging. Ook de contacten met haar vrienden en vriendinnen verliepen beter, omdat zij zich niet langer geremd voelde. Ze durfde te gaan staan voor haar normen en waarden en uit te spreken waar haar vernieuwde interesses liggen. Door er zelf anders mee om te gaan ervoer ze ook meer begrip van haar omgeving en had ze er minder moeite mee als iemand een oordeel over haar had. Ze accepteert ook makkelijker dat ze enkele vriendinnen nu minder ziet.

Zit jij niet lekker in je vel, wil je dichter bij jezelf komen, stagneert of ervaar je weinig energie? Maak een afspraak voor een chakra reading en healing. Tijdens de reading komt naar voren wat voor jou op dit moment speelt. Het benoemen tijdens een reading wat je beweegt of juist belemmert geeft inzichten en vergroot je bewustzijn. Het maakt dat je stappen gaat zetten die je dichter bij je zelf brengen. Je zal merken dat je meer vanuit je ware zelf zal gaan leven.

www.senzatime.nl
[email protected]

0641737500

WhatsApp gesprek starten?