Is een massage wel iets voor mij?

22 november 2016
Is een massage wel iets voor mij?

Een massage is geschikt voor iedereen. Man of vrouw, jong of oud, wel of geen klachten, een massage doet altijd deugd. De redenen om je te laten masseren kunnen heel verschillend zijn. Er zijn tegenwoordig ook diverse soorten massage.  Je kunt een massage kiezen die bij jou past, zodat de massage inspeelt op jouw wensen en behoeften.

Zo zal een sporter kiezen voor een sportmassage, omdat deze vorm van masseren gericht is op de spieren en het herstel ervan. Iemand die veel stress ondervindt in zijn werk, zal eerder voor een ontspanningsmassage kiezen, omdat ontspannen en tot rust komen hierbij centraal staat. En weer iemand anders geeft de voorkeur aan een holistische edelsteenmassage, omdat deze massagevorm kan ondersteunen bij de algehele gezondheid en vitaliteit.

Wie komen er voor een massage?

1) Mensen met stress
Vandaag de dag is stress niet meer weg te denken uit ons leven. Iedereen heeft wel eens last van stress en spanningen. Duurt de stress een langere tijd, dan kunnen er klachten ontstaan. Dit kunnen zowel lichamelijke- als geestelijke klachten zijn. Een veel voorkomende klacht bij stress is spanning in de nek en schouders. Maar ook hoofdpijn en een opgejaagd of gespannen gevoel zijn klachten die ik vaak hoor. Een ontspanningsmassage kan hulp bieden omdat bij deze vorm van massage een ontspanning van het hele lichaam kan plaatsvinden.

2) Mensen die weinig energie hebben
Deze mensen zitten vaak niet lekker in hun vel, voelen zich moe, gespannen, of slapen slecht. De energiestroom in hun lichaam kan op plekken geblokkeerd zijn, waardoor ze uit balans zijn geraakt. Door een energetische massage, kan de energiestroom weer op gang worden gebracht. De energie stroomt naar plekken waar die het hardst nodig is. Het zelf genezend vermogen wordt geactiveerd. Na afloop voel je je vitaler en meer in balans.

3) Mensen die klachten ondervinden van hun werk
Dit zijn mensen die vaak werk doen in een zelfde houding. Dat kunnen mensen op kantoor zijn. Zij zitten lange dagen achter de pc in een zelfde houding en ervaren vaak nek-, schouder- en rugklachten. Maar ook mensen die langere tijd moeten staan tijdens hun werk. Lage rugpijn is in dat geval een veel voorkomende klacht. Ook  mensen die voor hun werk onderweg zijn en vaak langere tijd in de auto zitten in een zelfde houding, kunnen dit soort klachten ondervinden. Een massage helpt de pijn te verminderen, stimuleert de doorbloeding en draagt bij aan het herstel van het lichaam.

“Massage day, it’s mij favorite day of the week”

4) Mensen die een moment rust voor zichzelf willen
Deze mensen willen af en toe een moment voor zichzelf. Dit zijn vrouwen en mannen met een drukken baan en/of (jonge) kinderen. Ze hebben een druk en hectisch leven en gunnen zich zelf zo nu en dan een moment van rust en ontspanning. Zoals een ander eens op de zoveel tijd naar de film, de sauna, of uit eten gaat, zo kiezen zij voor een massage, zoals bijvoorbeeld een hot-stone massage.

5) Mensen die hun gezondheid belangrijk vinden
Dit zijn mensen die gezond leven en ook gezond willen blijven. Ze beweging regelmatig, sporten en eten gezond. Ze hebben aandacht voor zichzelf en vinden het belangrijk om naast inspanning ook regelmatig ontspanning te ervaren. Voor deze mensen is een regelmatige massage heel gewoon en een onderdeel van hun leven. En maandelijkse ontspanningsmassage of energetische massage is een vast agendapunt.

6) Mensen die een massage cadeau krijgen
Dit zijn mensen waarvan de gever weet dat jij regelmatig een massage afspraak maakt en dit cadeau jou enorm blij maakt. Of mensen die nooit tijd voor en/of aandacht aan zichzelf geven en waarvan de gever vindt dat het tijd is om dit nu eens eindelijk een keer wel te doen. Hoe dan ook, deze mensen hebben een heerlijke massage verdiend.

Voor meer informatie over diverse soorten massages, kijk op massages.
Of maak een afspraak. Dit kan via info@sylviacoach.nl of bellen met 06-41737500.

Open chat
WhatsApp gesprek starten?