Wat iedereen zou moeten weten over chakra’s!

15 februari 2017
Wat iedereen zou moeten weten over chakra’s!

Misschien heb je er wel eens van gehoord of over gelezen. Maar wellicht is het woord ‘chakra’ nieuw voor je. Je hebt net als iedereen 7 hoofd chakra’s. En daarnaast nog meerdere kleinere chakra’s, ondermeer in je handen en je voeten.

Wat zijn chakra’s?

Om te weten hoe je je energie in balans kunt houden, is het nodig om te weten hoe je energiestroom werkt en wat chakra’s zijn. In je lichaam heb je naast fysieke banen als je bloedbaan, je lymfestelstel en je zenuwstelsel, ook een energiebaan lopen. Deze energiebaan zorgt dat de levensenergie door je lichaam kan stromen. Op deze baan liggen knooppunten of energiecentra. Dit zijn de chakra’s. Deze energiecentra of chakra’s bepalen hoe en in welke mate de levensenergie door je lichaam stroomt. De chakra’s zijn geen fysieke of anatomische centra, maar juist energetisch van aard. Ze zijn niet zichtbaar of tastbaar, maar ze zijn er wel. Ze hebben invloed op je cellen, organen en hormonen. Ook werken ze op de gevoelens en gedachten van de mens.

Hoe werken chakra’s

Als de chakra’s goed werken of actief zijn en met elkaar samenwerken, betekent dit dat de energie goed door alle chakra’s kan stromen. Dit heeft een positieve uitwerking op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het geeft tevens innerlijke rust en je voelt je in balans. Zolang de chakra’s goed werken, voel je je goed en gezond en zit je lekker in je vel.

Als er een blokkade ontstaat en een chakra niet langer goed kan functioneren, stroomt te weinig energie vanuit dit chakra naar de bijbehorende organen en lichaamsdelen. In de aanverwante organen en lichaamsdelen kunnen fysieke klachten ontstaan als er langdurig een energietekort is. In het begin zal dit chakra een beroep doen op de energie van een chakra dat ernaast ligt. Maar naarmate de blokkade langer duurt en niet wordt opgelost, ontstaat er een steeds groter tekort aan energie. Er zullen (meerdere) lichamelijke klachten ontstaan en ook verschijnselen als een burn-out, een depressie, een verminderde weerstand, slapeloosheid ed. zullen zich voordoen.

“The key to keep your balance
is knowing when you’ve lost it”

Invloed van een massage

De energetische massages en behandelingen die ik geef zijn gericht op het beter werken van de chakra’s.  Ik laat de energie weer door jouw lichaam stromen, zodat het lichaam zichzelf kan herstellen. Als het zelf genezend proces van het lichaam in gang wordt gezet, verminderen blokkades en gaat je lichaam weer beter functioneren. Dit merk je doordat lichamelijke klachten of ongemakken verminderen en mentale of emotioneel gerelateerde problemen je makkelijker aan kunt pakken. Je voelt je vitaler en kunt het leven aan, met andere woorden je staat in je eigen kracht, je energie stroomt en je voelt je meer in balans.

Invloed door zelfkennis en sturing

Ook jijzelf hebt invloed op je chakra’s en kan ze op allerlei manieren positief van dienst zijn. Als je weet welk chakra aandacht nodig heeft kan jij hier iets mee doen. Bijvoorbeeld door een meditatie gericht op het betreffende chakra te doen. Maar zeker ook door eenvoudige praktische oefeningen te doen, die je in je dagelijkse leven kunt toepassen. Je kunt jezelf  voor een groot deel een handje helpen bij je lichamelijke klachten en mentale of emotionele problemen. Wil je weten hoe jij dit zelf kunt doen? Hoe je zelf meer grip op je fysieke en emotionele gesteldheid kan krijgen? Hoe jij weer lekker in je vel kunt zitten en tot bloei kan komen? Volg dan eens de workshop Reis door de chakra’s. In 7 avonden maak je een reis naar jezelf en na afloop heb je meer inzicht in jezelf en de nodige tools in handen om zelf je energie in balans te brengen.

Voor meer informatie over mijn energetische massages en life-workshops, kijk verder op de website.

Of maak een afspraak. Dit kan via info@senzatime.nl of bellen met 06-41737500.

 

Open chat
WhatsApp gesprek starten?