Aanraken en aangeraakt worden door te masseren!

5 februari 2018

Masseren is aanraken

Masseren en aanraken gaan hand in hand. Voor veel mensen betekent een massage in eerste instantie dat er grepen en technieken worden toegepast om spieren te kneden en los te maken. Toch voelt niet elke massage hetzelfde. Kennis en oefening van technieken is zeker noodzakelijk, maar dat is niet het enige.

Hoe komt het dat mensen een verschil ervaren bij diverse massages en/of diverse masseurs. Bij een goede massage komt meer om de hoek kijken. Het gaat om de aanraking en de manier waarop deze plaats vindt. Dat maakt dat een massage, een fijne en ontspannende behandeling is of juist niet.

Als ik jou masseer ben ik aanwezig in het hier en nu. Ik verbind me met jou en stem mij op jou af. Ik raak jou aan met aandacht, warmte en respect. Mijn handen en onderarmen bewegen vaak intuïtief en volgen de natuurlijke vormen van jouw lichaam. Als ik jou masseer en aanraak, sta jij als mens in zijn geheel centraal. Ik masseer en behandel vanuit een holistische visie.

“Nothing is so healing as the human touch” 

Ontspanningsmassage

Ik raak je fysiek aan en soms voel je alleen de fysieke aanraking. Gespannen spieren voel je soepeler worden en stress neemt af. Dat is in eerste instantie het doel van een ontspannende massage. Vaak voelen mensen meer en wordt er ook een andere laag onbewust aangeraakt. Echter bij een ontspanningsmassages gaat het in eerste instantie om fysieke en mentale ontspanning.

Mocht je naast de spanning in je lijf, ook voelen hoe moe je opeens bent of voelen hoe een emotie opkomt. Laat het gebeuren, merk het gewoon op en wees je ervan bewust zonder er verder over na te denken of er een oordeel aan te geven.

Energetische massage

Ik raak jou niet langer alleen fysiek aan, maar ook op een dieper niveau. Dat is wat er bij een energetische massage gebeurt. De fysieke aanraking werkt door op andere niveaus, namelijk op mentaal, emotioneel en/of spiritueel niveau. Bij een energetische massage is het doel ook om op andere niveaus te ontspannen en je energiestroom weer in balans te brengen.

Door je op deze zachtere manier te masseren, voel jij je veilig en word je uitgenodigd om jouw zelf genezend vermogen in werking te zetten. De energie stroomt als vanzelf naar de plaatsen in jouw lichaam waar het nodig is. Ik geef je ruimte om te ontspannen, spanningen los te laten en blokkades op te heffen. Lees hier meer over in mijn blog De kracht van een zachte massage!

Bovendien zorgt deze manier van aanraken, dat jij weer in contact kan komen met jezelf. Je leert je lichaam beter kennen door het masseren en je leert voelen waar spanning zit. Je gaat uiteindelijk ook eerder signalen van je lichaam opmerken. Je wordt je meer bewust van je eigen lijf, met al zijn pijntjes en klachten, gevoelens en emoties. Bij deze behandelingen kan je prikkels in je lichaam voelen, warmte of juist kou ervaren, energie voelen stromen, emoties ervaren. Laat het toe en laat het er zijn. Zo zal je op een dieper niveau ontspannen en dichter bij jezelf komen.

Ook hier geldt: laat het gebeuren, merk het op en wees je ervan bewust. Geef er geen oordeel aan.

Maak een afspraak voor een moment van ontspanning of bewustwording.
Moeilijk kiezen? Geen probleem.
Vooraf bespreken we samen kort wat voor jou op dat moment het meest geschikt is.

Je mag mij bellen, appen of mailen.

www.senzatime.nl
[email protected]
06-41737500

WhatsApp gesprek starten?