Help, mijn hoofd maakt overuren! Uit je hoofd in je lijf

5 januari 2018

Leven vanuit je hoofd

Ik krijg regelmatig mensen in mijn praktijk die meer vanuit hun hoofd dan vanuit hun lichaam leven. Deze mensen denken eerst goed na voordat ze iets doen. Ze hebben vaker last van twijfels en onzekerheid, zijn intelligent en wegen alle voor- en nadelen af. Niks mis mee, natuurlijk. Het wordt echter een probleem als hun denken de overhand neemt en niet meer stop te zetten is. In hun hoofd is het zelden of nooit rustig. Het hoofd maakt overuren en dat veroorzaakt stress en kost heel veel energie. Dus, jij moet uit je hoofd en in je lijf.

Deze mensen trekken hun energie helemaal naar boven toe, naar hun hoofd. Dit doen ze omdat ze daarin een bepaalde mate van veiligheid vinden. De energie is geconcentreerd in de hogere chakra’s, die liggen ter hoogte van het hoofd.

Terug in je lichaam

Juist door de aandacht meer te richten op de onderste chakra’s en daarmee het gehele energiesysteem terug in balans te brengen, kunnen deze mensen (geestelijk) groeien. In dit geval betekent dat: de energie terug omlaag brengen. De energie naar de onderste chakra’s, gelegen in het buikgebied en de stuit, als ook naar de voeten te sturen.

Als de energie weer door alle chakra’s stoomt, zal een beslissing of een keuze sneller worden genomen. Gedachten en ideeën, dromen en verlangens worden makkelijker gemanifesteerd. Gedachten worden werkelijkheid. Het dromen wordt omgezet in echt doen!

Ik heb zelf lange tijd op deze manier geleefd. Gelukkig heb ik ontdekt dat het ook anders kan. Ik heb weer contact gemaakt met mijn lichaam. Door bewust de aandacht te richten op mijn lijf en mijn voeten. De aandacht te vestigen op mijn onderste chakra’s.

“Je weet veel. Meer dan je denkt.
Niet met je hoofd. Wel met je gevoel.

Het lichamelijke contact tijdens het geven van massages en behandelingen, heeft mij daarbij geholpen. Mijn eigen energiestroom werd gestimuleerd. Steeds meer merk dat ik meer in mijn lichaam zit en minder in mijn hoofd. Tenslotte geldt nog steeds: oefening baart kunst. En met wat oefening kan jij dat ook!

Er zijn diverse uiteenlopende manieren om je weer met je lichaam te verbinden en de energie in je onderste chakra’s te laten stromen. Van lichamelijke beweging tot meditaties, van lichaamsmassage tot ademhalingsoefeningen. Hieronder volgt een aardingsoefening die goed helpt om weer in contact met je lichaam te komen.

Aardingsoefening

Ga rustig zitten, sluit je ogen en zet je voeten stevig op de grond. Voel hoe je voeten contact maken met de grond.
Stel je voor hoe je voeten aarde-energie opnemen. Deze energie stroomt vanuit de aarde je voeten in en gaat via je benen omhoog richting je hele lichaam. Probeer te voelen hoe deze aarde-energie door heel je lichaam stroomt.

Vervolgens stel je je voor, dat vanuit je stuitje een koord loopt naar het middelpunt van de aarde. Dit koord gaat door alle lagen heen de aarde in en maak je vast in het middelpunt van de aarde, op een manier die jij wilt. Maak dit grondingskoord zo stevig mogelijk. Je kunt het voorstellen als een dik koord, een metalen buis of iets anders dat in je opkomt. Je hebt nu een stevige verbinding met de aarde.

Via dit koord kun je negatieve energie, gedachten die je niet meer dienen en lichamelijke spanningen afvoeren naar de aarde toe. De aarde zet deze negatieve energie om in positieve energie. Deze positieve energie kun jij weer opnemen via je voeten of via je koord. Na afloop haal je nog een keer diep adem en kom je weer langzaam terug in het hier en nu.

Neem er even de tijd voor. Speel met deze oefening. Doe deze oefening eens als je weer veel in je hoofd zit. Ervaar wat deze oefening met je doet. Voel je verschil voor en na de oefening?

Laat het weten in een reactie.

Wil jij ook meer harmonie tussen je hoofd en je gevoel? Wil jij je energieker voelen en meer balans ervaren?  Wil jij ook daadwerkelijk stappen zetten?

Ik help je hier graag bij.  Tijdens de 7-delige workshop Reis door de chakra’s leer je je eigen chakrasysteem kennen en word je bewust hoe de energie door jou lichaam stroomt en/of er blokkades zijn. Je krijgt inzichten en handvaten waarmee je jouw energie weer in balans kunt brengen. De aangeboden tools zijn makkelijk toepasbaar in je dagelijkse leven.

www.senzatime.nl
[email protected]
0641737500

WhatsApp gesprek starten?