Uit de praktijk: Voor jezelf kiezen!

5 maart 2018

Kiezen voor jezelf

Een aantal weken geleden kwam een vrouw in mijn praktijk met stress gerelateerde klachten. Tijdens het korte intakegesprek werd ze emotioneel. Ze realiseerde zich op dat moment dat er meer aan de hand was en ze niet lekker in haar vel zat.

Ze zat momenteel in een moeilijke en drukke periode op haar werk en ondervond daar veel spanningen van. Dit had zijn weerslag op haar privéleven. Haar privéleven liep ook niet langer op rolletjes.

Lichamelijk had ze spanningsklachten in haar nek, schouders en rug. Bovendien was ze ontzettend moe. Ze had lopen piekeren, maar kwam er niet uit. Het was haar allemaal te veel en ze zag niet direct een oplossing. Uiteindelijk had ze deze afspraak bij mij gemaakt, in de hoop dat wat ontspanning haar zou helpen.

Na afloop van de behandeling voelt haar bovenrug al stukken beter aan. Ze voelt ook opluchting omdat ze haar verhaal heeft kunnen vertellen. Ze ervaart de massage als een heerlijk moment. Gewoon even niks moeten doen en liggen op de tafel.

“Alles doen is makkelijk,
minder doen vraagt moed”

Na ongeveer 3 weken komt ze terug voor haar vervolgafspraak. Ik zie aan haar dat ze zich beter voelt. Ze lacht weer. Ze zegt dat ze niet had verwacht dat de behandeling haar zo goed zou doen.

Ze vertelt dat haar schouders en rug stukken beter aan voelen. Bovendien heeft ze de dag na haar eerste afspraak met mij, contact gehad met haar werkgever om de situatie te bespreken. In goed overleg heeft ze zich ziek gemeld. Ze realiseerde zich dat het zo echt niet langer kon en werd zich bewust dat er iets moet veranderen. De eerste stap op weg naar verandering is inmiddels gezet.

De rust en ontspanning tijdens de massage hebben haar even uit de stressvolle situatie gehaald. Door er gewoon te mogen zijn, te voelen en even helemaal niks te hoeven doen, komt er verlichting. In je lichaam en je hoofd. De ruimte die vrij komt in je hoofd zorgt dat je na afloop weer helder kunt denken en met wat afstand kunt kijken naar de situatie waar je middenin zit. Je bewustzijn verandert. Een situatie waar je eerst niet uitkomt, alsmaar in blijft malen en piekeren en geen oplossing ziet, kan door een behandeling veranderen. Met als gevolg dat een beslissing nemen om uit deze situatie te geraken en voor jezelf kiezen, net iets makkelijker gaat.

In mijn praktijk help ik regelmatig cliënten in soortgelijke situaties. Ik vind het telkens weer mooi om te zien dat met lichaamswerk niet alleen ontspanning wordt ervaren, maar ook het bewustzijn wordt vergroot. En dat op deze manier snel resultaat behaald kan worden. In dit geval vindt er heling plaats op fysiek en mentaal niveau.

Wat doe jij als je niet helemaal lekker in je vel zit?
Geef je toe aan jezelf dat je hoofd overloopt?
Kun jij voor jezelf kiezen?

Maak een afspraak voor een moment van ontspanning en bewustzijn.
Je kunt bellen, appen of mailen.

www.senzatime.nl
[email protected]

0641737500

WhatsApp gesprek starten?