Massage, weet jij de 11 voordelen?

22 oktober 2016
Massage, weet jij de 11 voordelen?

Laat je je wel eens masseren?  Dan weet je hoe ontspannend en rustgevend dit kan zijn. En wie zou dat niet regelmatig willen?  Helaas maak je er vaak geen tijd voor. Ondanks dat je inmiddels wel weet dat een massage vele voordelen heeft, en meer met je doet dan alleen een goed gevoel geven.  Je maakt pas een afspraak als je al een tijdje klachten ervaart of als je langdurig onder stress staat of per toeval op vakantie een mogelijkheid tegenkomt voor een massage. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat een massage wel degelijk je gezondheid kan verbeteren. Gezond worden en blijven door je regelmatig te laten masseren is dus zo gek nog niet.

Een massage is niet alleen fijn en ontspannend, maar heeft tal van voordelen voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Ik heb ze voor jou nog eens op een rij gezet.

Een massage…

1) maakt je spieren soepel en zorgt dat je gespannen spieren sneller herstellen en je spierpijn minder wordt.

2) bevordert je  weerstand tegen mogelijke ziektes. Door een sneller afvoer  van afvalstoffen en opname van  voedingstoffen  wordt je immuunsysteem beter.

3) stimuleert je doorbloeding en door een betere bloedcirculatie gaat  de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof en de afvoer van afvalstoffen beter in je lichaam.

4) verlaagt je bloeddruk en bevordert de slaap.

5) vermindert je  pijn zoals bijvoorbeeld hoofdpijn door een toename van serotonine.

6) vermindert je stress, angst en spanningen door het vrijkomen van hormonen als serotonine en oxytocine.

“Life is good, life with a massage is better”

7) verhoogt je geluksgevoel  en vermindert depressieve gevoelens doordat het stresshormoon cortisol minder wordt aangemaakt

8) zorgt voor meer balans tussen je lichaam en je geest.

9) maakt je meer bewust van je eigen lichaam, door dat je de handen van de masseur volgt ga je steeds meer je eigen lichaam voelen.

10) brengt  je dichter bij jezelf, door tot rust te komen en even je aandacht te verplaatsen van denken naar voelen. Daardoor merk je sneller op wat er op dat moment bij jou speelt.

11) geeft je meer energie, door het activeren en stimuleren van de energiestroom door je lichaam. Na afloop voel je dat je beter in je vel zit.

Neem contact op via info@senzatime.nl . Voor meer informatie, kijk op massages.

Open chat
WhatsApp gesprek starten?