Wat maakt mij gelukkig

15 mei 2017
Weet jij wat jou gelukkig maakt?

Als je deze vraag aan een aantal mensen stelt, zal je merken dat veel mensen het lastig vinden om antwoord te geven. Ze zouden het heel fijn vinden als ze het wisten. Vaak weten we maar al te goed wat we niet willen, maar wat we nou wel willen blijft over het algemeen vaag. Maar als je weet wat je niet wilt, zou je daar al kunnen starten en kleine veranderingen kunnen aanbrengen. Vraag je jezelf af, wat maakt mij gelukkig? Dan zou je op zoek kunnen gaan naar een andere baan, die beter bij je past. Je zou een hobby kunnen gaan doen, die je al hele lange tijd leuk vindt maar wat er nooit is van gekomen etc. Je kunt gaan sparen voor de reis of die auto waar je van droomt. Of je zou aan je relatie kunnen werken of juist eindelijk de knoop doorhakken als de huidige situatie je niet gelukkig maakt. Vaak gebeurt er echter helemaal niets. We komen niet of nauwelijks in actie. We nemen de situatie zoals die is en hobbelen verder. Op den duur kan dat spanningen, stress en lichamelijke klachten opleveren. Echter we verschuilen ons liever achter een excuus als: te weinig tijd, zo is het leven nu eenmaal, daar heb ik geen geld voor, of zo erg is de huidige situatie nou ook weer niet. We blijven liever in onze comfort zone zitten met de bijbehorende stress.

Zo wist ik ook al een hele tijd dat mijn baan mij niet langer gelukkig maakte, integendeel. Een dag werken, kostte mij soms behoorlijk veel energie. Maar om de een of andere reden zette ik toch niet de stap om op zoek te gaan naar iets anders. Wat maakt mij gelukkig? Zou een andere baan mij beter doen voelen? Ik had er mijn twijfels over. Totdat ik door omstandigheden min of meer gedwongen werd en tijd kreeg voor mij zelf. Door deze tijd te besteden alleen aan mijzelf, kon ik naar binnen toe keren, naar mijn gevoel. Dit kan alleen als je de ruimte krijgt en even niet de verantwoordelijkheid hoeft te dragen van werk, gezin en/of kinderen. Door afstand te nemen van de dagelijkse beslommeringen kreeg ik rust en kon ik alles op een rijtje zetten en vooral ook voelen wat ik nou eigenlijk graag wilde. Ik kwam er niet alleen achter dat ik het werk bij mijn werkgever niet langer bij mij paste, maar ook dat een nieuwe baan in loondienst niet langer voor mij is weg gelegd. Als ik een nieuwe weg insloeg, wilde ik mij niet aan passen aan de wensen en regels die anderen aan mij en mijn werk stelden. Bovendien wilde ik werk doen waar ik energie en voldoening van kreeg. Werk waarbij ik contact heb met andere mensen en waar ik iets voor deze mensen kan betekenen. Ik wilde heel graag mijn kennis en ervaring delen met anderen op een manier die bij mij past. Ik heb ervaren dat zo nu en dan tijd nemen voor jezelf, je dichter bij je zelf brengt en je inzicht krijgt in wat jou gelukkiger kan maken. Als je dat weet, kan je makkelijker actie ondernemen en dit ook daadwerkelijk gaan doen.

“Take time to find out what makes your soul happy”

Wanneer neem jij eens tijd voor jezelf. Zodat je jezelf vragen kan stellen over wat jou gelukkig maakt. Waar krijg jij energie van en wat kost je energie of levert je zelfs stress op. Ga gewoon eens in stilte wandelen of zitten op een rustige plek. Wellicht komen dingen spontaan in je op. Of neem eens pen en papier en begin met schrijven over de dingen die je doet en waarom je ze doet. Beleef je er plezier aan of doe je de dingen uit gewoonte of routine, omdat je ze altijd zo deed of omdat de omgeving het van je verwacht? Door stil te worden en naar binnen te keren, kom je erachter of je nog op het juist pad zit of dat je wellicht een andere weg wil inslaan.

Mocht je er wel wat hulp bij kunnen gebruiken, dan nodig ik je uit om deel te nemen aan de Happy Soul Day op zaterdag 10 juni. Een dag die in het teken staat van jouw geluk. In de workshop ‘Geluk vind je in jezelf’ ga je op zoek naar wat jou gelukkig maakt. Met jouw bevindingen ga je ’s middags aan de slag. We gaan jouw geluk zichtbaar en tastbaar maken in de vorm van een Happy Soul Board. Doe je mee? Aanmelden kan via de website: www.senzatime.nl

Voor meer informatie over mijn workshops, kijk op www.senzatime.nl
Natuurlijk kan je ook vrijblijvend contact met me opnemen voor meer informatie over een individueel coachgesprek.
Dit kan via [email protected] of bellen met 06-41737500.

 

WhatsApp gesprek starten?