Wil jij van je negatieve gedachten af?

3 mei 2019

Als er iets in je leven gebeurt wat je raakt, blijft dat vaak een tijdje in je hoofd zitten door middel van negatieve gedachten. In jezelf herhaal je keer op keer in gedachten jouw verhaal. Soms dik je het nog wat aan en maakt dingen erger dan ze zijn. Je voelt weerstand en je wil je gedachten graag stopzetten, maar weet eigenlijk niet hoe. Negatieve gedachten nemen de overhand en je voelt je slachtoffer van de situatie. Je blijft in dezelfde cirkel van gedachten ronddraaien.

We denken dingen die eigenlijk helemaal niet waar zijn. Denk aan negatieve gedachten als: “dit gaat mij nooit lukken”, “ik ben niet goed genoeg voor die baan”, “ik zie er niet uit”, “ik heb er geen geld voor”. Deze negatieve praat tegen jezelf is een gewoonte geworden en er bij je ingeslopen. Wellicht mede omdat je omringd wordt door negatieve mensen of dat je niet anders gewend bent. Maar deze negatieve self-talk helpt je geen stap verder.

Als jij veel negatieve, angstige of sombere gedachten hebt, ben je meer vatbaar voor stress en spanning in je lichaam. Uit onderzoek weten we dat stress het immuunsysteem verzwakt en ons lichaam meer vatbaar maakt voor (infectie)ziekten. Langdurige stress kan bovendien leiden tot allerlei lichamelijke klachten waaronder burn-out.

Bij een negatief denkpatroon, komen er vaker negatieve dingen op je pad. Terwijl als jij positieve gedachten hebt, jij ook steeds meer positieve dingen gaat ervaren. Dus waarom niet positief denken? Zo kun je bovenstaande voorbeelden ombuigen tot: “ik ga het proberen”, “het is een kans om me verder te ontwikkelen”, “ik mag er zijn’, “ik zal een manier vinden om aan geld te komen” etc.

Dat ombuigen van je gedachten is niet altijd even makkelijk. Juist omdat het negatief denken vanzelfsprekend is geworden. Om deze gewoonte te veranderen, moeten we eerst bewust worden van onze negatieve gedachten. Het helpt soms om wat afstand te nemen en vanuit een ander perspectief naar ze te kijken. Je kunt blijven hangen in negatieve gedachten, gemiste kansen of fouten die je hebt gemaakt. Je kunt er ook voor kiezen om naar de positieve kanten van een gebeurtenis te kijken. Want in elke gebeurtenis, hoe vervelend ook, is wel iets positiefs te vinden.

“Nothing holds you more back than your own thoughts”

Gedachten zijn maar gedachten. Echter jij bepaalt aan welke gedachten je aandacht schenkt. Iets in jou trekt de negatieve gedachten aan. Dat zijn jouw beperkende overtuigingen en angsten die jij met je meedraagt. Bij de genoemde voorbeelden, kun je denken aan:  een negatief zelfbeeld, angst om afgewezen te worden, onzekerheid over jezelf, angst voor te kort aan geld etc. Deze beperkende overtuigingen en angsten, heb je in je verleden ooit gekoppeld aan een vervelende gebeurtenis die je hebt meegemaakt en opgeslagen in je onderbewustzijn. Zit jij vast in een negatief denkpatroon?

Als je meer rust in je hoofd wilt, minder stress en positiever wilt denken, dan zal je jouw opgeslagen beperkende overtuigingen en angsten die nu je leven bepalen, moeten loslaten. Body Mind Release is een loslaat- en opbouwmethode, die helpt om jouw ballast aan beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten, die je gaandeweg in je leven hebt opgedaan, los te laten. Daarnaast worden positieve gevoelens die je bent kwijtgeraakt weer terug gehaald.

BMR is effectief in te zetten bij levensklachten als negatief denken, somberheid, klagen, piekeren, onzeker zijn etc. Binnen een aantal weken merk jij duidelijk verandering. Ervaar je innerlijke rust, leef je bewuster en sta jij positiever in het leven.

www.sylviacoach.nl
[email protected]
0641737500

WhatsApp gesprek starten?